زالو برای درمان چه بیماری هایی استفاده میشود
عده ای گمان میکنند زالو درمانی عمل کثیف و غیر مفیدی است که مربوط به گذشتگان است و حال با پیشرفت علم اگر هم نیاز به این کار باشد باید از طریق حجامت با تیغ صورت بگیرد ، در حالیکه خلقت زالو فقط برای درمان بیماری های سختی است که به جز از طریق زالو درمان دیگری ندارند. در کنار این عقیده عقیده ی دیگری هم وجود دارد که زالو فقط برای زمانی است که خون بدن فردی خیلی غلیظ شده و باید مقداری از خون او توسط زالو مکیده شود که این هم اشتباه است. برای همین در این پست شما را کاملا با فواید باورنکردنی زالو درمانی و آموزش و نحوه ی زالو انداختن آشنا می کنیم.با انداختن دو عدد زالو پشت گوشها می توان امراض صعب العلاج مغز (CXS) پارکینسون، رعشه، (MS) و (VA) گرفتگی عروق مغز، آلزایمر و صرع را معالجه کرد. با زالو درمانی میتوان زخم معده، کولیت روده، پرستات، امراض ریوی، التهابات کبد، کیسه صفرا و بواسیر را معالجه کرد. با زالو درمانی میتوان ناباروری مردان (ضعف اسپرم- واریکوسل)، کاهش میل جنسی و ترک اعتیاد مواد مخدر را معالجه کرد. بوعلی سینا در قانون میفرماید: « از زالوهایی که کرکهای ریز و نرم دارند یا لاجوردی هستند یا یک خط قرمز در سراسر کمرشان هست پرهیز کنید زیرا دچار بیهوشی، خونریزی،تب،سستی و قرحههای بدخیم خواهید شد.از زالوهایی که در آبهای خزهدار که محل زیست قورباغهها است استفاده کنید. از زالوهایی که در آبهای گلآلود سیاه هستند استفاده نکنید. ( بقیه این مقاله علمی در ادامه مطلب قرار گرفته است)
زالو بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون میکشد. اول محل زالو را با آب گرم پاک کنید ( از صابونهای عطری استفاده نکنید). جایی را که میخواهید زالو بیندازید اول با دست مالش بدهید تا سرخ شود. اگر جای زالو را با گل سرشوی یا خون بمالند زالو بهتر میگیرد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو محل گزش او را حجامت بدهند.اگر پس از جدا شدن زالو خون بند نیامد پودرمازوج سوخته، نوره یا خاکستر یا پودر نرم زردچوبه استعمال شود.»
۱- دُمَلها و زخمهای چرکی و جوشهایی که در اثر عفونت خون یا در اثر ترشح هورمون جنسی در خون (در اوایل بلوغ) بر پوست چهره و بدن ظاهر میشود و آفتِ زیبایی دختران جوان است. زیر هر زخم یک عدد زالو بیندازد.
۲- غدههای عفونی زیر پوست که درد دارد با انداختن یک زالو زیر غده و یا در ورم گلو از بیرون معالجه میشود.
۳- برای گرفتگی رگهای قلب که موجب عوارض قلبی و تنگی نفس میشود و دکترها با عمل باز و هزینههای کلان بدون ضمانت عمل میکنند. با انداختن ۴ عدد زالو بالای پستان چپ با ضمانت و هزینه کم رگها باز میشود و این مجمع صدها تجربه در این زمینه دارد.
۴- عوارض سکته مغزی و نرسیدن خون به مغز به صورت فلج یکطرفه و رعشه و لرزش سر و دستها و ضعف مغز
ظاهر میشود. با انداختن ۲ عدد زالو به پشت گوش طرف مقابل آن طرفی که فلج شده، مویرگهای مغز باز و معالجه میشود. نکته مهم: در موارد سکته مغزی به دلیل اینکه سلولهای مغز بیشتر از غذا به اکسیژن نیاز دارند، از دست ندادن زمان خیلی مهم است، لذا قبل از هر اقدامی و در کمال خونسردی باید زالو تهیه کرد و پشت گوش بیمار انداخت. تجربه ما در مورد سکته های مغزی که بلافاصله زالو انداخته شده این است که بیمار پس از نیم ساعت به حالت عادی خود برمی گردد (دست و پا و دیگر اعضای بدن فرمانهای مغز را اجرا می کنند) و پس از ۵ ساعت قادر به سخن گفتن می باشد. اکنون که خطر تا حدود ۹۰٪ برطرف شده برای تحت نظر داشتن بیمار به بیمارستان مراجعه کنید. آیا می دانید ؟؟!!!که در کشور ترکیه مثل بانک خون، بانک زالو هم وجود دارد. به امید اینکه روزی بیمارستانهای ما هم به بانک زالو مجهز شوند.
۵- عوارض قند بر چشمها (مویرگهای چشم از خون غلیظ قندآلود پُر میشود و موجب کوری میگردد) با انداختن ۲ عدد زالو به دو طرف چشمها خون مویرگهای چشم تخلیه و بینایی برمیگردد.
۶- عوارض قند روی پاها که باعث سیاه شدن و گاه زخم شدن پاها میشود و جراحها پای مریض را از مچ قطع میکنند. با انداختن ۴ عدد زالو به محل سیاه شده که هر ۱۵ روز تکرار شود، خون قندآلود تخلیه و رنگ پوست پا طبیعی میشود.
۷- واریس و برجسته شدن و ورم کردن رگهای ساق پا که گاه با درد شدیدی همراه است. با انداختن ۵ عدد زالو روی پاها و تکرار آن هر ۲۰ روز واریس و درد شدید و ورم آن خوب میشود.
۸- آرتروز مزمن و درد شدید زانو و آب زانو و ورم زانو و زیر زانو با انداختن ۴ عدد زالو روی پاها تکرار هر ماه آن معالجه میشود.
۹- سردرد و سینوزیت مزمن و عفونت سینوسها با انداختن ۴ عدد زالو به شقیقهها، عفونت تخلیه و سردرد خوب میشود.
۱۰- کیست و عفونت پستانها با انداختن ۴ عدد زالو زیر هر پستان برطرف و معالجه میشود.
۱۱- ورم لوزهها و عفونت آن و خنازیر (زخم خطرناک گلو) با انداختن ۴ عدد زالو ازبیرون به لوزهها و زخم خنازیر معالجه میشود.
۱۲- نقرس و درد شدید پاها با انداختن ۴ عدد زالو بین انگشتان پا معالجه میشود.
۱۳- باد سرخ (ورم بینی) و پوست سر با انداختن ۴ عدد زالو به محل ورم کرده معالجه میشود.
۱۴- واریکوسل و عوارض بیضهها و ضعف اسپرم مردان با انداختن ۳ عدد زالو زیر بیضهها معالجه میشود.
۱۵- گلمژه و عفونت چشم با انداختن یک عدد زالو به هر طرف چشم معالجه میشود.
چند نمونه از تجربه در مورد زالودرمانی یک آقا و خانم آمریکایی که ۵ رگ از رگهای قلبشان گرفته بود، بالای پستان هر یک ۴ عدد زالو انداخته شد،فردا نیامدند، روز بعدش با خوشحالی مراجعه کردند که به متخصص مراجعه کردیم و همه رگهای قلب باز شده است.گفته شد: چرا در آمریکا معالجه نکردید که هم متخصصین بهتری دارد و شما هم فقیر نیستید. گفتند: به ۲ دلیل، اولاً جراحان آمریکا ضمانت نمیکنند و شما ضمانت میکنید، ثانیاً هزینه عمل در آنجا چنان بالاست که درآمد ما توان پرداخت نداشت و حال متوجه شدیم که شما ارزان تر درمان می کنید.
نمونهای دیگر؛آقای۷۰ساله مراجعه کرد که از فرزندان امام رضا(ع) هستم و خود آقا مرا راهنمایی کرده است.قندش۶۰۰وچشمهایش در اثر عوارض قند کور شده بود.پرسیده شد: چرا به دکتر مراجعه نکردهاید؟گفت:به بهترین متخصصین مراجعه کردم گفتند علاج ندارد و مویرگهای چشمت پُر از خونِ قندآلود است،با لیزر هم قابل علاج نیست و باید کوری را تحمل کنی.ما به دو طرف چشمها زالو انداختیم،دو روز بعد آمد و در حضور مریضها شروع به رقصیدن کرد که چشمهایم واشده و روز نامه خواست و مشغول مطالعه شد.
خواص زالو
زالو هنگام مکیدن خون ، مواد متنوعی ترشح می کند که خواص درمانی دارند. معروف ترین ماده مترشحه از زالو هیرودین است. خواص مواد ترشح شده در خون توسط زالو به طور خلاصه به شرح زیر است :
·خاصیت بیحسکنندگی : باعث کاهش درد موضعی هنگام نیش زدن میشود که عمدتاً به دلیل وجود ماده هیرودین ( Hirudin ) است.
·خاصیت گشادکنندگی عروق : به دلیل وجود ماده هیستامین است.
·خاصیت ضدانعقادی : به دلیل وجود آنزیم هیالورونیداز موجود در بزاق زالو است. این آنزیم خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکوس بسیار قوی دارد به طوری که در درمان گلوکوم هم بسیار موثر است.
·خاصیت آنتی بیوتیکی : این خاصیت اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته و بر بیماریهای ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر است.
· خاصیت ضدالتهابی و ضدلختهای
خواص بزاق زالو ذیلا به تفصیل آمده است : زالو
آب دهان زالو ( بزاق ) حاوی بیش از یکصد نوع ماده حیاتی مفید است که موجب درمان بیماریهای مختلفی می شود. این انگل کوچک و شگفت آور به علت توانایی فوقالعاده ای که در درمان بیماری ها دارد جایگاه ویژهای در طب دارد. کشور ما دارای ذخایر بسیار زیادی از این جانور است و با داشتن تجربیات بسیار گرانقدر و طولانی در این زمینه ، متأسفانه با روش زالو درمانی بیگانه است. در کشور ما از این نعمت خدادادی برای رفع آلام و دردها استفاده مطلوب نمی شود ، در حالی که ایران میتواند یکی از مراکز زالو درمانی دنیا باشد. در بین گونههای زالوی پزشکی بهترین نوع آن نوع شرقی است که زالوهای موجود در ایران از این نوع است. عمده خواص درمان زالو در بزاق درمان است ، به طوری که شاید بیشتر از وزن بدنش قادر به تولید بزاق باشد و وقتی به جایی از بدن میچسبد آن قدر آب بزاق تولید میکند که از زیر بدن حیوان بزاق میچکد. عصارهی آب دهان زالو شامل دو دسته از مواد هستند که گروهی به عنوان نروترانسمیتر بر روی پایانههای عصبی عمل میکنند و موجب تحریک عمومی روی نقاط طب سوزنی میشوند و دسته دیگر که بر روی گردش خون عمومی و مویرگها عمل کرده و به عنوان ضد انعقاد ، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش میکنند.

در زیر به مهمترین آنزیمها و ترکیبات موجود در بزاق زالو میپردازیم :
۱ ) هیرودین : در بزاق زالوی پزشکی ترکیبی وجود دارد به نام هیرودین که از انعقاد خون جلوگیری میکند. ترکیبات بزاق زالو به عنوان ماده فیبرینولیتیک عمل کرده ، از عمل فیبرین جلوگیری میکند ؛ ضد پلاکت است و از بهم چسبیدن پلاکتها جلوگیری مینماید. امید است در آینده بتوان با شناسایی مولکولی ترکیبات بزاق زالو از آن به عنوان درمان بیماریهای ترومبوتیک استفاده کرد. در سال ۱۸۸۴ پروفسور فیزیولوژی دانشگاه ولز به نام جابن هیکرافت به خاصیت ضد انعقادی ترشحات گوارشی زالو پی برد و در سال ۱۹۵۰ فریتس مارکواست از آلمان توانست پروتئین هیدرودین را از زالوی پزشکی جدا کند.
خواص هیرودین :
هیرودین مهمترین ماده ضد انعقاد بزاق زالو است. پروتئینی متشکل از ۶۵ اسید آمینه است و ردیف اسیدهای آمینه آن با تکنیک PCR مشخص شده است. خاصیت ضد انعقادی هیرودین قوی تر از هپارین است. عمل هیرودین به وسیله عوامل دیگر موجود در زالو مانند همنتین و آنتی استاتین تقویت میشود. فعالیت هیرودین را از روی خاصیت ترومبین آن بیان میکنند. امروزه فرم نوترکیب هیرودین به نام لیپرودین سنتز شده است. هیرودین توانایی زیادی در ممانعت از انعقاد خون دارد به طوری که چند قطره بزاق دهان زالو قادر است مقدار زیادی خون را به صورت مایع نگهدارد و مانع انعقاد آن شود ( با آزمایشی که به صورت تجربی بر روی خون مکیده شده توسط زالو انجام شد زمان لخته شدن خون به بیش از ۶ ساعت افزایش یافته بود ).
وقتی که خون با لبه بریده بافت تماس حاصل می کند فاکتور ۱۲ یا هاگمن فاکتور فعال میشود. متعاقب فعال شدن این فاکتور انعقادی یک سری آنزیمها از جمله آنزیم پروتئاز ترومبین فعال میشود این آنزیم سبب تبدیل فیبرینوژن به فیبرین میشود و فیبرین به صورت رشتههای کلاف مانند ، محل بریدگی را میبندد و مانع خونریزی میشود و خون را منعقد میکند. هیرودین به صورت خیلی اختصاصی و قوی از فعالیت آنزیم پیروتئاز ترومبین جلوگیری میکند و مانع انعقاد خون میشود. فیبرینوژن یک مولکول دایمر است و دو محل اتصال ( FG ) یا ( Binding sites ) برای رسپتور پلاکتهای فعال شده دارد. ( Gp116-111a ) این محل اتصال میتواند سبب اتصال پلاکتها و ایجاد تجمع پلاکتی کند. احتمالاً هیرودین مانع اتصال دور رسپتور ( Fg/Gp ) می شود و از این طریق مانع انعقاد خون می شود از تجمع پلاکتها جلوگیری میکند.اتصال پلاکتها در داخل عروق میتواندمرجع به تشکیل پلاکتهای عروقی وانسداد عروق شود.
خواص دیگر هیرودین :
هیرودین با انبساط ماهیچههای صاف جدار عروق سبب گشادی عروق و افزایش جریان خون میشود. هیرودین خاصیت بیحس کنندگی دارد ؛ لذا دقایقی بعد از چسبیدن زالو به محل و ترشح بزاق منطقه بیحس می شود و احساس سوزش ناشی از نیش زالو از بین میرود و بیمار به راحتی وجود زالو و خونخواری آن را تحمل میکند.بطور کلی برای هیرودین اثرات آنتی کواگولانت ، آنتی ترمبوتیک ، ترمبولیتیک ، آنتی ایسکمیک ، هیپوتنسیو ، تحریک کننده سیستم ایمنی ، ممانعت از تصلب شرائین ، بی حسکنندگی ، آنتی باکتریال و خاصیت ضد التهابی شناخته شده است. پژوهشگران دپارتمان فارماکولوژی دانشگاه کنتاکی طی تحقیقاتی ، اثرات ضد انعقادی هیرودین را با هپارین مقایسه کردهاند :
· هیرودین برای فعال شدن نیاز به کوفاکتور ندارد.
· هیرودین اثرات پایدار و یکنواخت وابسته به دوز دارد.
· هیرودین اثر مستقیم روی مهار ترومبین دارد.
· هیرودین مسمومیت ندارد.
· هیرودین بی حسی موضعی می دهد.
۲ ) بدلین : این یک آنزیم مهار کننده پروتئازها مانند تریپسین کیموتریپسین یا پلاسمین است که فاکتورهای تورم و پخش شدن در بافت میباشند.
۳ ) آپیراز : آپیراز یک آنزیم قوی ضد تجمع پلاکتها با اثرات روان سازی جریان خون است.
۴ ) اگلین:اگلین،ضمن این که یک آنزیم ضد تورم است،ضد اکسیداسیون و ضد رادیکال نیز میباشد.
۵ ) دستابیلاز : این آنزیم که یک فاکتور ضد تجمع پلاکتی بسیار قدرتمند است ، با اثرات فیبرینولیزی و هیدورلیزکنندگی منجر به حل شدن لختههای خونی تشکیل شده میشود ، این آنزیم به وسیلهی نیکونوف کشف گردید که یک شیوهی درمانی بسیار هیجانانگیز را معرفی کرد.
۶ ) هیالورونیداز : این ماده هم به عنوان فاکتور پخش کننده و هم به عنوان یک عنوان یک آنتی بیوتیک عمل میکند. این آنزیم با حل کردن مواد بافتی ، زمینه پخش بزاق زالو را در بافتها فراهم میکند و با این کار زالو توانایی مییابد بافتهای دور دست را نیز تحت تأثیر قرار دهد و اثرات درمانی در همه جای بدن به خصوص در نزدیکی محل اتصال زالو به بدن بر جای بگذارد.
۷ ) لیپازها و استرازها : از لیپولیتیک فاکتورها هستند و چربیها را تجزیه میکنند و استفادههای درمانی از آن شروع شده است.
۸ ) یک ماده بی حس کننده : وقتی زالو پوست را نیش میزند ، ایجاد یک زخم به شکل Y میکند ، که کاملاً بدون درد میباشد و به دلیل وجود ماده قوی بیحس کنندگی ، به سادگی ، احساس خنکی ایجاد مینماید. و بعد از حدود ۵ دقیقه پس از چسبیدن زالو به محل ، بیماری دیگر احساس درد و سوزش ندارد و تا آخرین مرحله زالو درمانی ، موجود زالو روی بدن به راحتی تحمل میشود.
خواص درمانی زالو :
زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون میکشد. زالو انداختن برای بیماریهای پوستی مثل جوشه ، دملهای صورت ، لکهها و نقطههای سیاه و سفید و نظایر آن مفید است. امروزه زالو به دلیل خاصیت ضد انعقاد خود یکی از ابزارهای جراحی در پیوندها و دوام بافت پیوندی است. هر زالو حدوداً ۵CC خون در مرحله اول میمکد. البته اگر خونریزی را قطع نکنید ممکن است تا ۱۵۰CC خونریزی ادامه یابد ( ۱۰ ساعت یا بیشتر ). طی زالو درمانی با ۱۰ عدد زالو ، خون از دست رفته ( شامل خونریزی پس از اتمام خونخواری ) ۲۵۰-۳۵۰ CC خواهد بود. تحقیقات نشان میدهد که ۳-۵ روز پس از زالو اندازی عروق جدیدی در اطراف و حاشیهی محل نیش زالو به وجود میآیند که برای تخلیه عروقی این ناحیه مفیدند. بنابراین از نظر درمانی بسیار مهم است که درمان به زودی قطع نشود؛بلکه در دفعات بعدی نیز ادامه یابد تا بیماری و آسیب مرتفع شود. اثرات فارماکولوژیکی بزاق زالو به مدت ۱۰ ساعت یا بیشتر در محل زخم باقی میماند. چنین اثراتی را نمیشود با مصرف مواد ضد انعقادی معمولی مثل هپارین در زخمهای کوچک پوست به وجود آورد. در بیشتر روشهای جراحی استفاده از زالو توسط جراح ماهربرای بیمار توضیح داده میشود،این روش قدیمی یک روش بی درد کننده اساسی است ؛ زیرا ترشحات زالو با تأثیر بر روی اعصاب اطراف محل درد ، بیحسی موضعی ایجاد میکند.

تاریخچه زالو درمانی، جایگاه و مصارف آن در طب جدید و مسایلی در این رابطه استفاده از زالوی طبی (Hirudo Medicinalis) در درمان بیماریها سابقهای به قدمت مصر باستان داشته، و در طب نوین نیز در سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ به کار گرفته میشده است. در دو دهه اخیر جهت درمان بسیاری از بیماریهای از جمله مشکلات قلبی عروقی، واریس پاها و جراحیهای بسیار ظریف از این کرم خونخوار استفادههای فراوانی شده است. همچنین استفاده از خواص ضدالتهابی، ضددردی و ضدعفونیکننده بزاق آن نیز در مشکلات اسکلتی و مفاصل مورد توجه قرار گرفته است.
آنچه میتواند چنین روند فزایندهای از کاربرد زالو را توجیه کند، کشف خواص برخی از مواد پروتئینی و آنزیمی بزاق آن میباشد که به شرح زیر توضیح داده میشود:
ـ خاصیت بیحسکنندگی: باعث کاهش درد موضعی هنگام نیش زدن میشود که عمدتاً به دلیل وجود ماده هیرودین است.
ـ خاصیت گشادکنندگی عروق: به دلیل وجود ماده هیستامین است.
ـ خاصیت ضد انعقادی: به دلیل وجود آنزیم هیالورونید از موجود در بزاق زالو میباشد. این آنزیم خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکوس بسیار قوی دارد به طوری که در درمان گلوکوم هم بسیار موثراست.
ـ خاصیت آنتی بیوتیکی: که اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته و روی بیماریهای ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر است.
ـ خاصیت ضد التهابی و ضد لختهای
محل نیش حیوان به شکلYمیباشد و هنگام گزش فرد درد بسیار خفیفی احساس میکند.زالودرحین مکیدن خون،بزاق خود را به بدن فرد تزریق میکند و در اثر مکش خون۵تا۱۰برابرافزایش وزن پیدا میکند.
در بسیاری از کشورهایی که از زالو برای درمان بیماریها استفاده میشود. مکانهای خاص جهت پرورش زالو به طریق بهداشتی و استریل وجود دارد، تا احتمال انتقال بیماریهای خونی نظیر هپاتیت و ایدز به صفر برسد.
خلاصه : بررسی زالو درمانی از دیروز تا امروز
زالوهای طبی که مشخصه آنها نوارهای سبززیتونی تا سبز لجنی در پشت آنها است.زالوهای سیاه رنگ یا سرمه ای رنگ ویا زالوهای بسیاردرشت(بزرگتراز۱۲سانتیمتر)اغلب نامناسب و خطرناک اند
زالو از و۲۵۰۰ سال قبل در ایران، هند، یونان و روم و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی داشته است .
در قرن نوزدهم از این جانور کوچک برای درمان هر دردی از جمله سر درد، تب ، زخم های عفونی شده، دمل و آبسه استفاده می شده است .
بزاق زالو،به دلیل اثر ضدانعقادی هیرودین امروزه درتحقیقات جدید ثابت شده که پس ازعمل جراحی آنژیوپلاتسی قلب و بطور کلی در بیماری های کرونری قلب، می تواند نقش موثری ایفا کند و ریسک جراحی و خطر حملات قلبی را به حداقل کاهش دهد.
در هندوستان ۲۰ بیمار با واریس اندام تحتانی (پیشرفته) داوطلب زالو درمانی شده و پاسخ درمانی شگفت آوری مشاهد شده و تمامی ۲۰ نفر ( صد درصد بیماران مورد مطالعه) کاملا درمان شدند.
ماده “آنتی کوآگولان”(ضد انعقادی) که در بزاق زالو موجود است بنام “هیرودین”موجب رقیق شدن خون، باز شدن عروق بسته و بالطبع افزایش خون رسانی و اکسیژناسیون موضع می شود.
پیش بینی می شود حداقل یکصد نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو ترشح میشود . اکنون در شمار کثیری از کلینیک های معتبر اروپا و آمریکا از زالو برای رقیق شدن خون متعاقب آنژیوپلاستی قلب، گرافت های پوستی و پیوند اعضا ( برای تسریع خونرسانی موضع و پیشگیری از انعقاد خون در عروق) ، واریس ، ضایعات پوستی و زیبایی پوست و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن ، استفاده طبی بعمل می آید.
محققان هندوستان طی بررسی های علمی متوجه شدند که زالو ، خون سیاهرگی مملو از دی اکسید کربن را به خون شریانی حاوی O2 اکسیژن ترجیح می دهد و در مکیدن خون ، عروقی را انتخاب می کند که دارای غلظت بالاتر و خون فاسد تر باشند.
زالو از سویی خون آلوده و فاقد اکسیژن را تخلیه می کند و از سوی دیگر بزاق خود را که حاوی ماده ای ضد انعقاد و آنتی کوالاگون (هیرودین) و احتمالا بیش از یکصد نوع ماده Bioactive دیگر است به موضع تزریق می کند . یعنی دو عمل تصفیه خون و ترقیق خون را همزمان انجام می دهد و بالطبق این خون سالم سازی شده به کنترل عفونت ها و عملکرد بهتر سلول های دفاعی خون و سیستم ایمنی و افزایش اکسیژناسیون بافت ها منجر خواهد شد.
هر زالو طی مدت ۱۵ تا ۶۰ دقیقه پنج تا ۱۵ میلی لیتر خون می مکد که ۱۰ برابر حجم بدن خود را تشکیل می دهد .
خونریزی پس از جدا شدن زالو دو تا ۱۰ ساعت طول می کشد . ماده بی حسی تزریق شده توسط زالو در موضع ، سبب از بین رفتن درد حین نیش زدن و مکیدن خون می شود.
شیخ الرئیس ابن سینا باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و چنین می گوید:
از زالوهایی که کرک ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه های بدخیم خواهید شد. از زالویی استفاده شود که در آبهای خزه دار که محل زیست قورباغه هاست نمو کرده و نه زالویی که در آبهای گل آلود سیاه بوده است. زالو بهتر است ،«حجامت» خون تباه را از عمق بدن بیرون میکشد. زالو را ابتدا سرازیر نگه دارید تا استفراغ کند و محتویات شکمش بیرون آید، سپس اندکی خون بره به او بدهید سپس مواد چسبنده و کثیف بدن او را با بوراکس پاک کنید] استفاده از مواد صابونی عطردار مضر است و جایی را که می خواهید زالو بگذارید با دست مالش دهید تا سرخ شود. اگر جای زالوانداختن را با گل سرشور یا خون اندود کنند، زالو بهتر می چسبد. بهتر آن است که پس از جداشدن زالو، محل گزش او را حجامت برنهید تا احیانا اگر آزاری و عفونتی بر اثر نیش زالو عارض شده، از بین برود اگر پس از زالواندازی خون بند نمی آید مازوج سوخته، نوره، خاکستر یا سوده نرم[ یا پودر باقلاو زردچوبه ]استعمال شود. زالواندازی برای بیماری های پوست از قبیل جوش ها، دمل ها، لکه های سیاه و نقطه های سیاه و سفید و… مفید است.»
در طب عامیانه نیز زالو در کوچه و بازار به فروش می رسیده و تا حدود ۳۰سال قبل، همه می دانستند که برای علاج زخم چرکین و دمل بهترین درمان زالواندازی است. یا برای پیشگیری از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهای محکم باید بناگوش را زالو گذاشت. مخبرالسلطنه در کتاب خاطرات و خطرات حکایتی جالب نقل می کند: «جهانگیرخان وزیر صنایع دچار قانقاریا شد و دکتر تولوزان فرانسوی (پزشک مخصوص دربار) دستور به قطع پای ایشان داد. جهانگیرخان با قطع پا مخالفت ورزیده و میرزاحسن خان، جراح باشی محله را به بالین خان آوردند. او پس از معاینه گفت به من ۱۱ روز فرصت دهید تا این پا را معالجه کنم. میرزاحسن در سه نوبت زالوی زیادی به پای بیمار انداخت و پس از ۱۱روز از وی دعوت کردند که پا را ملاحظه کند. تولوزان وقتی پا را دید، بهبود آن را تأیید کرد و از اینکه قبلابه میرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهی کرد و ۲۰۰تومان به میرزاحسن داد.»
نوشته شده در 29/07/1393 سه شنبه ساعت 11:50:46 توسط مهندس احمد یزدانی
ویرایش شده در 18/12/1395 چهارشنبه ساعت 14:17:21 توسط مهندس احمد یزدانی
بازگشت به صفحه پرورش زالو
ناشناس در تاریخ شانزدهم تیر 1397 گفته است
سلام.بخاطر بیماری لوپوس کم خونی وپلاکت پایین دارم. آیا بیماری من با زالو درمان میشود
ناشناس در تاریخ بیستم خرداد 1397 گفته است
سلام زالو درمانى براى درمان گال مفيده
ناشناس در تاریخ سوم اردیبهشت 1397 گفته است
سلام،توروخدا جوابمو زود بدید.دیگه خسته شده ام دختری ۲۸ ساله هستم و از بچگی ام نمیدانم شاید مادرزادی بوده یا براثر تشنج فشار چشم هایم خیلی بالاست و باعث ضیف شدن خیلی شدید چشم هایم شده است و عصب چشم هایم هم تخریب کرده است ، یک دکتر گفته است پشت عصب چشمت لخته خون قدیمی داری . نمیدانم آیا زالو درمانی موثر میشود .یک دکتر گفت برو زالو درمانی شاید فرجی شد.ممنونم
ناشناس در تاریخ سوم اردیبهشت 1397 گفته است
سلام من شش سال زخم معده دارم آیا با زالو درمانی میشه زخم معده درمان کرد
ناشناس در تاریخ بیست و نهم فروردین 1397 گفته است
سلام زالو برای آب آوردن مچ پا موثر است خیلی سایت خوب تون ممنونم
ناشناس در تاریخ بیست و هفتم فروردین 1397 گفته است
سلام زالو درمانی برای سکته مغزی ک یکسال از آن گذشته است جواب میدهد؟
ناشناس در تاریخ ششم اسفند 1396 گفته است
سلام ایا برای بیماری برگر زالو تاثیری دارد؟؟ اگر موثره باید کجای دست زالو را گذاشت. ایا میتوانیم روی انگشت دست برای درمان گرفتگی عروق انگشتان ناشی از برگر زالو را گذاشت یا خطرناکه،؟
ناشناس در تاریخ بیست و دوم بهمن 1396 گفته است
ایا زالو برای خارش بدن خوب است ممنون میشم اگه پاسخ بدهید.
پاسخ Admin در تاریخ بیست و دوم بهمن 1396
سلام برای خارش بدن باید زیر نظر پزشک طب سنتی باشید و پزشک برای زالو درمانی باید دستور دهد
ناشناس در تاریخ هشتم بهمن 1396 گفته است
سلام .آیامیشه دوباراززالودرمانی استفاده کرد
ناشناس در تاریخ بیست و ششم دی 1396 گفته است
سلام ایا زالو برای کبد چرب مفیده لطفا جواب بدید؟
وایا خود زالو امکان سمی بودنش هست؟
ناشناس در تاریخ بیست و دوم آبان 1396 گفته است
سلام.خسته نباشین......پدر من در اثر شکستگی لگن وبی تحرکی بعد از گذاشتن پلاتین دچار آمبولی یا همان لخته شدن خون توی پاش شده... الانم سه ماهه که والفارین مصرف میکنه.....آیا زالو برای درمان این بیماری موءثر است؟و بدلیل استفاده از داروی والفارین عوارض وخطری ندارد؟
ناشناس در تاریخ سوم مهر 1396 گفته است
سلام دكترها براي من تشخيص ديستوني پا دادن ايا زالو درواني ميتونه بهم كمك كنه
ناشناس در تاریخ نوزدهم شهریور 1396 گفته است
سلام آیا برای بیماری های گوارشی هم میشه زالو درمانی کرد؟
ناشناس در تاریخ هفدهم شهریور 1396 گفته است
سلام، من روي گونه هام ورم كرده چند ماهه علتش نا مشخص دكترم رفتم آزمايش هم دادم مشكلي نداشتم زالو بندازم درست مي شه؟
ناشناس در تاریخ هفدهم شهریور 1396 گفته است
سلام، من روي گونه هام ورم كرده چند ماهه علتش نا مشخص دكترم رفتم آزمايش هم دادم مشكلي نداشتم زالو بندازم درست مي شه؟
ناشناس در تاریخ پنجم شهریور 1396 گفته است
سلام
من بینیمو عمل زیبایی کردم آیا با زالو متونم عفونت و ورم بینیمو کم کنم؟
واینکه با این کارمگه آسیبی ب بافت و...بینی وارد میشه ؟مرسی
ناشناس در تاریخ بیست و هشتم مرداد 1396 گفته است
باسلام ایا زالو درمانی برای نارسایی کلیه هم مناسب هست کسانی که به مرحله عمل پیوند رسیده اند
ناشناس در تاریخ هجدهم مرداد 1396 گفته است
سلام من لوپوست دارم ايا زالو براي درمان لوپوست خوب هست يا نه
ناشناس در تاریخ بیست و هفتم تیر 1396 گفته است
سلام.چطور میتوان تشخیص داد که زالو بکر و استفاده نشده ست؟
ناشناس در تاریخ سوم خرداد 1396 گفته است
با سلام خسته نباشید خدمت کارشناسان محترم بنده سینوزیت دارم وخواستم به عرضتون برسانم که ایا با زالو انداختن در ناحیه پیشانی دقیقا بالای ابروها سینوزیت بنده بطور کلی رفع خواهد شد
ناشناس در تاریخ بیست و دوم اردیبهشت 1396 گفته است
بسیار خوب
ناشناس در تاریخ هشتم فروردین 1396 گفته است
سلام
ممنون از سایت خوبتون
من یه لخته خون پشت زانوم دارم (DVT) چون نوشتید بزاق زالو خاصیت ضد پلاکتی داره و . . . مشکل ما حل میشه؟
ناشناس در تاریخ چهارم فروردین 1396 گفته است
با سلام !
بنده از زنجان مزاحم میشم !
من چن تا از عروق قلبم گرفته شده بود و دکتر ها میگفتند باید بالون بزمیم تا باز شود ! ولی یکجا شنیده بودم که با زالو میشود رگ ها را باز کرد !
15 عدد زالو گرفتم و انداختم روی قلبم دو ساعت تمام خون مکیدند !
بعد یکماه دوباره رفتم به یک دکتر دیگر تا ببینم اوضاع قلبم چگونه است ! ایشون مرا اکو کرد و سپس برای آزمایشات دیگر به بیمارستان قلب معرفی نمود در آنجا آنژیو شدم و گفتند شما اصلا ناراحتی قلب ندارید تمام رگ هاتون سالم و باز است !
خدا را شکر میکنم که زالو را آفریده تا من فقیر و بیچاره ها را که پول دکتر و دوا نداریم را طبابت کند
ممنون از مطالب خوبتان !
سعید از زنجان
ناشناس در تاریخ بیست و نهم بهمن 1395 گفته است
کارشناس طب سنتی هستم .زالو درمانی یکی از بهترین روش های تصفیه خون هست.به طوریکه برای بیماری قندخون که خون به قندالوده میشه بسیار موثره و خاصیت ضدانعقادی و رقیق کننده اش به دلیل پروتئین هیرودین برای درمان واریس و گرفتگی رگهای قلب و غیره بسیار موثر و کارامد هست. و از حجامت بهتره .حجامت هم موثره اما به شرطی که از دستگاه های برقی برای ایجاد مکش استفاده نکنیم.
پاسخ Admin در تاریخ بیست و نهم بهمن 1395
ناشناس در تاریخ نهم بهمن 1395 گفته است
سلام خسته نباشید الهی که همیشه درکارتون موفق باشید درست که زالو فرشته کوچک نام داره ولی من یک اپارتمان پنجاه متری دارم و دوست دارم پرورش بدم ممنون میشم کمکم کنید پیروز باشید الهی
ناشناس در تاریخ بیست و ششم دی 1395 گفته است
با سلام لطفا بفرمایید زالو درمانی برای برونشیت مزمن جواب میده و کجا باید گذاشته شود DEHGHAN.SHIRAZ@YAHOO.COM
ناشناس در تاریخ دهم آذر 1395 گفته است
سلام
ايا زالو استفاده شده منكنه اچ اي وي رو متتقل كنه؟
از خيليها كه تو اين زمينه فعالند پرسيدم، نميدونستند!
ناشناس در تاریخ یازدهم آبان 1395 گفته است
با سلام خانمها میشن به عادت آقایون بشند حجامت ماشینو عوض میکنند روغنشو به هر وقت بیا دیگه تو بس کن روغنتو عوض کن حجامت با رگت کار نداره عرق با جوش از پوستت درآره زالو فایده نداره حجامت چاره درمانو درد است مناست بهر زن اطفالو مرد است اگر خواهی تنت گردد سلامت حجامت کن حجامت کن حجامت با سه دفعه حجامت درمان میشه همه درد هر درد لا اعلاجی درمان کند حجامت بوود جای حجامت بین کتفان چکارش با رگو با خونو شریان البته زالو خوبه در آمدش پر سوده کی میره این همه راه را برادران شمالی ما اگر سمپاشی نکنند و قصابانشان خون گاوهایشان را در شالیزار سر ببرند براحتی بدون زحمت این منفعت ۷۰ برابر بلاتر از سود برنج نصیبشان خواهد شد با این سموم کشاورزی تمام حیوانات مفید هم از بین می رود کی می خاهند بدانند والله اعلم
زالو یک بار در سال بشتر خون نمی خورد و نمی شود امکان ندارد که دوباره بچسبد و خون بخورد حیوان را باید به طبیعت برگردانید برای تولید مثل بعدی زالوهای وحشی هم خون انسانها و حیوانات وحشی را می مکند فرقی نمی کند ولی جالب اینجاست هیچ میکروبی نمی تواند در زالو تکثیر شود بزاق دهانش دهن همه میکروبها را سرویس می کند بعد از یک سال در سرما و گرما دوباره بچه های جدید زالو از تخم هایشان خارج می شود و پاک و آب کشیده ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است زالوی تازه جراح کوچک سلام آخه اولش یادم رفت سلام بدهم ببخشید اگر روی اسم اینجانب یک بار کلیک کنید به وبلاگ اینجانب خواهی آمد متشکرم حجت اله عرفانیان روی اسم بالا کلیک کن ببین
ناشناس در تاریخ دهم مهر 1395 گفته است
از نظر من زالو درمانى خيلى بهتر از جراحى هايى است كه نه تنها درمان نمشود بلكه گاهى بدتر هم ميشود . من يكبار انژيو شدم بعد از دوسال دوباره گفتن بايد انژيو بشم واگر رگها باز نشه بالون بزارن. من براى باردوم قبول نكردم كه انژيو بشم وشروع كردم به زالو انداختن اول برام سخت بود . ولى حالا دوسال گذشته ومن ديگه نه گرفتگى عروق دارم نه چربى خون . در ضمن كلسترول خونم هم بالا بود . حالا اگه تو خونه نون نداشته باشم برام مهم نيست ولى حتماً بايد چند تا زالو تو خونه باشه . البته به اين سايت كه تازه پيدا كردم زياد علاقه دارم . ممنون از اطلاعات مفيد شما كه اين جراح هاى كوچك ولى ماهر رو به مردم معرفى ميكنيد . با تشكر
پاسخ Admin در تاریخ دهم مهر 1395
ناشناس در تاریخ ششم خرداد 1395 گفته است
سلام وتشکر آیا زالوبرای درمان ایدز موثر است