کدوی تخم کاغذی (کود دارویی) Cacurbita Pepo
کدو پوست برهنه
درآمد خوبی دارد و گیاه آقایان می باشد و برای درمان پروستات کاربرد دارد و کشت و کار این گیاه شبیه بقیه کدوئیان است و بصورت جوی و پسته است . میوه باید کاملا گرد باشد و اگر کشیده یا حالت دیگری باشد دارویی نیست . بذر آن پوست ندارد – میوه رسیده کاملاً زرد رنگ می باشد. و قمیت بذر کیلویی 10000 تومان است و در هکتار 1 تن بذر می دهد و کپسول پپوسترین برای سرطان پروستات تولید می شود و 50% بذر روغن است و حجم کپسول cc0.5 روغن است و هر کپسول 70 تومان می باشد.
میوه آن برای دام کاربرد دارد و کیلویی 50 تومان می خرند و هر هکتار 30 تن می دهد و گیاه مقاوم به کم آبی و شوری است و بصورت دیم هم می توان پرورش داد پوست محکمی دارد و نمی توان با چاقو برش داد.
دوره رشد کوتاهی دارد از اردیبهشت تا شهریور می باشد و کشت دوم هم می توان داشت و می توان جو کاشت و یا بابونه می توان کاشت .
کدوئیان دو گل دارند (گل نر و گل ماده) و حتماً باید گرده افشانی صورت بگیرد پس هر گرده معادل یک دانه است و گرده افشانی باید زیاد صورت بگیرد.
برای هر هکتار 2 کندوی زنبور کفایت می کند و تا شعاع 5km نباید از خانواده کدوئیان کاشته شده باشد و اگر مثلاً خیار کشت شده باشد بذر کدوی دارویی پوست دار می شود و دیگر دارویی نخواهد بود.

ماده مؤثره کدو تخم کاغذی
آلفافیتواسترول – گاماسیتروسترول می باشد و جزو استررول های گیاهی است و گل راعی را می توان همزمان با کدوی تخمه کاغذی کاشت چون رشد رویشی آرامی دارد و پس از برداشت کدو ، گل راعی رشد می کند ولی گل راعی چند ساله است .
یکی از مشکلات کدو، برداشت می باشد و حتماً باید مکانیزاسیون در کار باشد و اقتصادی هم باشد.
کپسول Harzol از کدو دارویی گرفته می شود و از روغن بذرها برای سالاد استفاده می کنند.رقم اصلاح شده این کدو، Styriaca می باشد.

نوشته شده در 02/03/1394 شنبه ساعت 14:27:36 توسط مهندس احمد یزدانی
ویرایش شده در 02/03/1394 شنبه ساعت 14:29:28 توسط مهندس احمد یزدانی
بازگشت به صفحه گیاهان دارویی